Inwerking bestaat 10 jaar en dat is een goede reden om terug te blikken op de afgelopen periode. Dat willen wij graag doen met onze kandidaten en collega’s, aan de hand van behaalde successen van de afgelopen jaren.

Vandaag lezen jullie het succesverhaal van Dionysia; een spontane, flexibele, hardwerkende dame met maar één doel voor ogen; GROEIEN!

Dionysia is een dame van 24 jaar en een echte geboren en getogen Rotterdamse. Een dame die weet van aanpakken en die sinds haar 19e wordt begeleid door Inwerking.

Zij werkt als kok in opleiding bij Brasserie de Bourgondiër in Capelle aan den IJsel maar haar loopbaan begon bij Opnieuw & Co te Rotterdam. Hier heeft zij in het begin erg haar draai moeten vinden maar later ontstonden hier mooie vriendschappen en kreeg zij volop de kans om zichzelf te ontwikkelen.

Het gaat je niet lukken

BOVEN VERWACHTING!
Toch doelen bereikt met
tegenwerking van anderen!

De bovenstaande zin staat centraal in het gehele leven van Dionysia, want doordat iemand dit ooit tegen haar heeft gezegd ontstond er in haar een echte vechtersbaas! Zij wilde de wereld laten zien dat het haar WEL ging lukken, zo heeft zij dan ook haar niveau 1 en niveau 2 met succes afgerond en volgt zij nu haar niveau 3 BBL koks opleiding bij Zadkine Opleidingen.

Coaching

Tijdens haar periode bij Opnieuw & Co kreeg zij de jobcoach Tatjana Alders, de klik was er direct en Dionysia kon met al haar verhalen bij haar terecht. Zij kon praten over haar gevoel en emoties, dit was voor haar toch net even anders als met iemand in haar eigen netwerk. In 2020 werkt Dionysia bij de Scheffers en kreeg zij de jobcoach Amy Muller, ook bij haar kon ze altijd met alles terecht. Met name in de “corona” periode was het belangrijk dat Dionysia met iemand kon sparren over haar opleiding, werk en privé situatie. Helaas stopte haar stageperiode vanwege het faillissement van het restaurant, samen met haar jobcoach werd er gezocht naar een nieuwe werkplek waar zij haar niveau 2 kon afronden. Bij Brasserie de Bourgondiër kreeg zij deze kans!

In de coaching (die op het moment wordt afgebouwd) staat de hulpvraag van Dionysia centraal, de ene keer vindt zij het fijn dat haar coach aansluit bij een gesprek bij Zadkine en de andere keer is het meer toekomstgericht bijvoorbeeld met de aanvraag voor een WMO-indicatie. Daarnaast weet Dionysia dat zij haar coach altijd kan bellen/appen om alles met haar te bespreken.

Brasserie de Bourgondiër

Als Dionysia deze werkplek in één woord mag omschrijven dan denkt zij aan familie. Iedereen staat voor elkaar klaar en is met elkaar betrokken. De leidinggevende (Sandra en Lex) hebben echt het beste met je voor, aldus Dionysia. Ze kan hier volop leren en ontwikkelen, zij heeft dan ook een goede leermeester in de keuken staan.
Haar focus ligt nu op het behalen van haar niveau 3 opleiding, óf zij niveau 4 nog gaat volgen is nog de vraag. Maar dit heeft dan ook alles te maken met het vinden van de juiste focus, rust in het koppie! Dat is belangrijk.

Toekomst

Dionysia zou het allerliefste haar eigen horecazaak willen runnen en een eigen “stekkie” willen vinden. Met een klein beetje hulp gaat deze dame het nog heel ver schoppen in de wereld, dat is zeker! De juiste wilskracht is in ieder geval al aanwezig.