10 jaar Inwerking

Inwerking bestaat 10 jaar en dat is een goede reden om terug te blikken op de afgelopen periode. Dat willen wij graag doen met onze kandidaten en collega’s, aan de hand van behaalde successen van de afgelopen jaren. Vandaag lezen jullie het succesverhaal van Steve; een ambitieuze jongeman die werkzaam is als fietsenmaker bij Bike Totaal Boersen in Schagen.

Steve is 25 jaar en was langere tijd onder begeleiding van Inwerking aan het werk. Eerst bij Rataplan in Heerhugowaard en later bij Bike Totaal Boersen. Hier heeft hij nu een vast contract en houdt hij zich met name bezig met de verkoop, onderhoud, reparatie en de elektrische fietsen. Inwerking is alleen nog maar op de achtergrond aanwezig, als vangnet. Voor Steve heeft de inzet vanuit Inwerking veel voor hem betekend met het behalen van zijn doelen en succes! Hij heeft altijd veel steun vanuit de coaches ontvangen en zij hebben hem begeleid gedurende zijn loopbaan.  In zijn hulpvraag, behoeftes en wensen sloten de coaches perfect aan. Zo ging Robin (jobcoach) met hem samen naar praktijkexamens door het gehele land. En werd Steve op een goede en passende manier geholpen bij zijn begeleidingsbehoefte.   


Opleiding


Gedurende zijn loopbaan bij Rataplan Heerhugowaard kwam Steve erachter dat hij het erg leuk vond om met fietsen te werken, hieraan te sleutelen en deze weer op te knappen. Bij deze werkgever kwam hij ook in begeleiding bij Inwerking. Hij stroomde door naar Rataplan Fiets waar hij een start maakte met de opleiding Fietstechnicus niveau 2.  Gedurende de opleiding was de coaching erg fijn, met name rondom de examenstress en het organiseren/plannen van de lesstof.
Na het behalen van de niveau 2 opleiding, was Steve nog niet klaar met ontwikkelen en begon hij aan zijn niveau 3. Ook deze opleiding heeft hij nu met succes afgerond.

Bike Totaal Boersen

Sinds 2017 werkt Steve met succes bij Bike Totaal Boersen als fietstechnicus. In het begin kreeg hij nog coaching vanuit Inwerking. De coaching is langzaam afgebouwd en nu Steve een vast contract heeft is de coaching helemaal afgerond, hij weet dat Inwerking er altijd nog zal zijn als vangnet.

Steve heeft zich altijd ontwikkeld op het gebied van fietsen. Samen met zijn coach heeft hij zijn opleidingen behaald en heeft nu een mooie toekomst in het vooruitzicht. Hij voelt zich veilig en vertrouwd bij Bike Totaal Boersen