10 jaar inwerking

Inwerking bestaat 10 jaar en dat is een goede reden om terug te blikken op de afgelopen periode. Dat willen wij graag doen met onze kandidaten en collega’s, aan de hand van behaalde successen van de afgelopen jaren. Vandaag lezen jullie het succesverhaal van Wiggert;  een enthousiaste jongeman die werkzaam is bij Defensie Materiële Instandhouding te Den Helder (DMI).

Wiggert is 29 jaar en al sinds 2008 in contact met Inwerking. Sinds 2016 is hij werkzaam bij DMI als Logistiek Medewerker in het Munitiemagazijn. Wiggert hoort bij het burgerteam en heeft een functie waarin kwaliteit voorop staat.

Hoe het allemaal begon

‘Mijn werk in
één woord! GAAF!’

Gerard Klaver (één van de oprichters van Inwerking) was de eerste coach van Wiggert. Wiggert was toen werkzaam als Conciërge in het gebouw waar Gerard werkzaam was. Hier heeft Wiggert zijn niveau 2 diploma mogen behalen als facilitair medewerker. Gerard zag al gauw dat Wiggert veel potentie had en coachte hem dan ook in zijn kwaliteiten en toekomstperspectief. Hierdoor is Wiggert veel gaan ontwikkelen en heeft hij een mooie loopbaan doorgemaakt. Wiggert is begeleid door diverse coaches van Inwerking en heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt die er voor heeft gezorgd dat hij op dit punt in zijn loopbaan is gekomen.

Het Munitiemagazijn van DMI

Bij het Munitiemagazijn doet het Korps Mariniers van de Marine hun bestellingen voor de munitie aan boord van hun schepen en onderzeeboten. Wiggert maakt deze bestellingen in orde. Hij verzamelt en telt de munitie en controleert de houdbaarheidsdata van kogels. Daarnaast maakt hij de bestellingen klaar voor transport. Wiggert heeft dus een verantwoordelijke baan waarin kwaliteit voorop staat.

DMI wil mensen die vallen onder de banenafspraak graag een plek bieden. DMI bied naast een werkplek waar mogelijk een opleiding en jobcoaching welke geboden wordt door Inwerking. heeft een speciale afdeling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (Inclusie binnen de DMI - Inwerking coaching) en Mede door de geboden steun heeft Wiggert een mooie groei doorgemaakt; na zijn Logistiek BBL-niveau 2 heeft Wiggert ook zijn niveau 3 afgerond. Daarnaast heeft hij zijn heftruck rijbewijs en Vca-certificaat behaald.

‘Op een verjaardag
vertelt Wiggert
trots over zijn werk’

Hij heeft veel structuur en een super team om in te werken waar hij zich helemaal thuis voelt. Kortom: hier is Wiggert op zijn plek. Doordat hij nu in vaste dienst is ontvangt hij geen Jobcoaching meer vanuit Inwerking. Toch weet hij dat Inwerking er altijd voor hem zal zijn; een vangnet!

Inwerking

Inwerking heeft Wiggert laagdrempelige ondersteuning op maat geboden. Daarnaast heeft Wiggert de mogelijkheid om door te ontwikkelen met beide handen aangepakt. Samen met de ondersteuning van zijn coach bij DMI, Andrea, is Wiggert echt een voorbeeld van een succesverhaal!

‘Wiggert rijdt nu al in
een prachtige Mercedes
maar heeft daarnaast nog
een grote wens:
namelijk een huis kopen!’

Toekomst

Het werk wat Wiggert nu doet is gevarieerd en nooit saai. Hij houdt van problemen oplossen binnen de logistiek. Daarnaast kan hij nog volop ontwikkelen en doorgroeien. Binnen de mannenwereld van DMI is er op het moment veel vergrijzing, dit maakt dat er volop kansen zijn voor Wiggert.

Een stabiele werkgever waar altijd werk zal zijn, een baan tot aan je pensioen. Met Inwerking als vangnet heeft Wiggert een prachtig vooruitzicht in zijn carrière.