Inwerking bestaat 10 jaar en dat is een goede reden om terug te blikken op de afgelopen periode. Dat willen wij graag doen met onze kandidaten en collega’s, aan de hand van behaalde successen van de afgelopen jaren. Vandaag lezen jullie het succesverhaal van Marit; een leergierige en hardwerkende vrouw die werkzaam was als fietstechnicus bij NS Fiets in Utrecht .

Marit is een echte liefhebber voor tweewielers, de dag dat wij met elkaar afgesproken hadden, kwam zij dan ook aangereden op haar prachtige en stoere motor. Zij is 29 jaar oud en woont in Veenendaal.

Gedurende haar “fiets” loopbaan heeft zij het gehele land door mogen reizen.

Tegenwoordig heeft zij een baan in Beek rijwielhandel in Voorthuizen, dichter bij haar woonplek. Langere tijd heeft zij begeleiding vanuit Inwerking gekregen. Doss, Rinus en Marjon waren haar coaches bij wie zij altijd terecht kon voor haar vragen.

Utrecht Centraal

De grootste fietsenstalling van Europa, er kunnen hier wel 12.000 fietsen worden gestald. Marit heeft hier sinds september met veel plezier gewerkt. Het leukste vond zij het klantencontact; de klanten verwelkomen. Zij deed dit elke keer weer met een grote glimlach en vol humor, positiviteit is voor Marit erg belangrijk in het leven! De werkzaamheden bij NS/Rataplan Fiets zijn elke keer weer anders; de ene dag repareer je een fiets en de andere dag ben je als gastvrouw “het visitekaartje“ van de stalling. Marit vond dit het leukste in haar werk.

Liever met K’nex spelen dan met poppen.


Gedurende haar loopbaan met name bij NS/Rataplan Fiets, heeft zij het gehele land doorgereisd en onder andere in Arnhem, Eindhoven en Nijmegen gewerkt. Hier heeft zij veel geleerd en zichzelf mogen ontwikkelen. Deze dame heeft veel doorzettingsvermogen en altijd veel eigen initiatief getoond om haar doelen te bereiken. Dit begon al op jonge leeftijd: vanuit haar opleiding zag Marit dat zij veel technisch inzicht had. Maar ook hobbymatig begon zij te knutselen aan de fietsen, zij kon zich goed zelf ontwikkelen en ontplooien.

Een baan voor de rest van je leven!

Samen met mijn jobcoach ga ik de strijd met de 'IJsberen' aan die elke keer weer op mijn pad verschijnen.

In 2012 startte haar carrière in de fietsen, maar dit is een baan voor altijd. Marit kijkt terug en vooruit op haar loopbaan en vindt dat zij al veel bereikt heeft met veel lef, leren en met name het doen komt zij er! Maar ook het zoeken naar een continue uitdaging, maakt dat zij elke keer weer een stap vooruitgaat. Een coach is voor haar iemand die haar met beide benen op de grond zet en bij wie zij haar verhaal kwijt kon.

Marit vindt haar werk nooit saai, zij kan het werk namelijk zelf zo leuk maken als dat zij zelf wil.

Haar droom is om met haar motor de Limburgse route te rijden maar ook om nog dichterbij huis bij een fietsenmaker te werken. Wij wensen Marit heel veel plezier en succes in haar verdere loopbaan!

Ben jij ook een echte fietsliefhebber en lijkt het jou fantastisch om bij NS/Rataplan Fiets aan de slag te gaan of ken jij iemand?

Laat het ons weten!