In samenwerking met de Defensie Materiële Instandhouding, het UWV, ROC Kop van Noord-Holland, het Werkgevers Servicepunt Noor-Holland Noorden diverse gemeentes is er een leer-/werktraject logistiek niveau 1, 2, en 3 op het grote terrein van de Marine in Den Helder opgezet. Jaarlijks behalen ongeveer 30 kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt hier hun diploma.

Annemiek is jobcoach, zij begeleidt de kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doet zij samen met haar collega’s Andrea en Loes. Leren en werken is hierin het belangrijkste. De rol als jobcoach is hier net even anders, omdat het werk vooral op het marine terrein afspeelt.
Bij dit traject is zij van A tot Z betrokken, van intake tot diploma. Annemiek werkt nu ongeveer 3 jaar met veel plezier op deze hele bijzondere plek.

‘Ontsnappen uit de Amsterdamse bubbel!”

Een unieke werkplek; alle werkzaamheden binnen de marine kun je hier zien en beleven. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Wiggert (Het succes van Wiggert - Inwerking coaching). Hij is werkzaam in de munitie bunker.
De kandidaten willen hier heel graag werken, het biedt ze een unieke werkplek en een unieke ervaring. Wat ook maakt dat deze werkplek zo bijzonder is, is dat je niet zomaar het terrein opkomt. Hiervoor moet je een aantal officiële stappen volgen. Het is een magisch gevoel als je door de poort binnen komt. Je ziet dan ook gelijk de grote schepen liggen, zoals fregatten en onderzeeërs. Een hele andere wereld! Voor heel veel kandidaten is de marine dan ook een werkplek met status.

Annemiek ( Annemiek - Inwerking coaching)  is een Amsterdamse dame die nog niet bekend was met de Marine en Den Helder, van de hoofdstad naar een provinciale stad? Ze had niets met schepen en nu is dat wel heel erg anders. Zij is hier erg in veranderd. Ze leert erg veel iedere dag, een hele andere sfeer dan in Amsterdam.

Leer-/werktraject logistiek


Sinds 2013 er binnen deze unieke werkplek een leer-/werktraject opgestart. Jaarlijks starten hier ongeveer 30 kandidaten met de opleiding Logistiek. Het slagingspercentage ligt hoog: rond de 90 procent. Na het behalen van het diploma worden de kandidaten uitgeplaatst, of krijgen zij de kans om door te studeren. Natuurlijk gebeurt dit ook weer onder de juiste begeleiding vanuit Inwerking. In samenspraak met de kandidaat wordt er altijd gezocht naar een geschikte en passende werkplek. Het is belangrijk dat er een match wordt gemaakt tussen de kandidaat en de werkplek, om ervoor te zorgen dat de kans op succes kan worden vergroot.   

Annemiek: ‘Het is denk ik ontzettend belangrijk dat mensen zich fijn en veilig voelen op hun werkplek. Om dit te realiseren is het ontzettend belangrijk dat er een goede balans kan worden gemaakt tussen de wensen van de klant en de werkgever. Doordat de Defensie Materiële Instandhouding van de Koninklijke Marine zoveel mogelijkheden en werkplekken heeft, zit er voor bijna iedereen wel een geschikte plek tussen. Ik denk persoonlijk dat dit een belangrijke factor is in het succes van het project en dat dit ervoor zorgt dat doelen en diploma's kunnen worden behaald.’ 

Het gehele traject is erg technisch, Annemiek draait met regelmaat mee met de les of werkt mee in het magazijn. Bijvoorbeeld op de afdeling overlevingsmiddelen. Daar worden de reddingsvesten getest en gecontroleerd. Wil je meer over deze werkgever lezen? Dat kan hier: Inclusie binnen de DMI - Inwerking coaching

Kortom een uniek project binnen de Koninklijke Marine waar inclusie voorop staat!