In samenwerking met Stichting RataPlan, ROC Kop van Noord-Holland en het UWV is er een logistieke opleiding gestart. Inwerking (onze collega Robin) biedt hierin de coaching. Mede door zijn begeleiding worden door de 15 leerlingen wekelijks kleine maar ook grote successen behaald!

Jobcoach vanaf dag één betrokken!

Op tijd opstaan, de heen- en terugreis, leerboeken meenemen, een goed gesprek gedurende de lesdag, humor maar ook interesse in de leerstof door actief deel te nemen aan de les. Aspecten die coach Robin laat zien tijdens een lesdag. Op 1 september zijn er 15 leerlingen met diverse achtergronden gestart aan een logistieke opleiding niveau 2. Zo hebben sommige leerlingen hun niveau 1 afgerond bij de DMI (Defensie Materiële Instandhouding, de Marine Opleiding) of bij de VMC (Verenigde Maritieme Compagnons, de binnenvaart opleiding) waar zij begeleid werden door een andere coach van Inwerking.

Alle leerlingen werken op één van de RataPlan locaties in Noord-Holland. Zij doen hier diverse werkzaamheden en werken als winkel- of logistiek medewerker. De gemiddelde leerling werkt vier dagen in de week en heeft daarnaast één vaste lesdag.

Robin is iedere lesdag aanwezig en gaat ook minimaal één keer per week langs op de werkplek. Op deze manier wordt er een mooie koppeling gemaakt tussen de theorie en de praktijk. Hij monitort hierin namelijk de voortgang en de ontwikkeling maar kijkt ook waar de aandachtspunten liggen. Samen met de leerkracht, de leidinggevende en de leerling wordt er gekeken naar een passende oplossing.

De coaching is intensief en aangepast op de hulpvraag van de kandidaat. De gesprekken zijn laagdrempelig en hebben vaak als doel om te ventileren of te sparren. Maar daarnaast is Robin ook al vanaf dag één betrokken bij het traject, denk hierbij aan de kennismaking/intake, het sollicitatiegesprek, de betrokkenheid bij de gemeentes/UWV etc.

Bij coach Robin is niets 'te' gek!

Leerlingen

De leerlingen hebben diverse achtergronden maar hebben wel één ding gemeen, namelijk dat zij verder willen ontwikkelen en stappen maken in de toekomst. Daarnaast hebben zij bijna allemaal moeite met bijvoorbeeld rekenen en hebben vaak een negatieve associatie met school. Deze unieke opleiding is op een geheel andere wijze opgezet dan een reguliere opleiding, er is een directe koppeling met de praktijk en de leerlingen motiveren elkaar, zo worden er successen geboekt!

‘Bij Coach Robin is er altijd wel een plekkie!’

Rataplan Academy

De Academy bevindt zich in de vestiging van RataPlan Alkmaar. Daar is een leslokaal gecreëerd midden in de winkel. Gedurende de lesdag worden er lessen gegeven in Logistiek, Rekenen, Nederlands maar ook Burgerschap komt aan bod. Alle facetten die ook in een reguliere niveau 2 opleiding terugkomen.

‘Bij Coach Robin kan ik altijd met mijn verhaal terecht en over ALLES praten. Hij begrijpt wat ik bedoel’

Via de Rataplan Academy krijgt iedereen (met welke achtergrond dan ook) een kans om zich verder te ontwikkelen. Deze leerlingen maken straks met een diploma onder de arm en de juiste individuele begeleiding een nog grotere kans op de arbeidsmarkt.

Hierin leggen wij vanuit Inwerking de focus op verborgen talenten en wie investeert  in de toekomst van een individu, investeert in de samenleving van morgen!

Robin met twee van zijn leerlingen "Rataplan Alkmaar"