Vandaag geven we het woord aan Rinus, een jobcoach die al 9 jaar werkzaam is bij onze organisatie, hij verteld over de impact van Corona op zijn werk.

Vertel in het kort wie jij bent en waarom jij zo goed bij inwerking past en inwerking bij jou?

Mijn naam is Rinus en ik ben negen jaar werkzaam bij Inwerking als coach. Ik wil vooral jongeren helpen die hun weg willen vinden binnen de maatschappij. Ik spreek uit ervaring als ik vertel hoe moeilijk het is om aansluiting te zoeken binnen de maatschappij. Het is dan ook niet makkelijk voor een bepaalde doelgroep onder ons.

Inwerking speelt in op de behoeftes van de deelnemers. Zij hebben de expertise om individuele processen te begeleiden en om het doel te bereiken. Door de diversiteit binnen het team van Inwerking kunnen wij inspelen op een brede behoefte bij de deelnemers en kunnen wij vrijwel aan alle doelen werken. Wij geloven in de kracht van ieder individu, door deze manier van kijken vergroot je het draagvlak.

Inwerking is voor mij een bijzonder bedrijf waar ik in de afgelopen negen jaar veel bijzondere ontwikkelingen heb meegemaakt. Deze organisatie is altijd in beweging en daarom werk ik met veel passie en plezier als coach.

Hoe zien jouw werkzaamheden er vandaag er de dag uit, en hoe vul jij die in deze tijd?

Voordat het Coronavirus er was, organiseerde ik werk- en stagebezoeken met verschillende werkgevers en deelnemers.

Op dit moment zoek ik regelmatig contact met mijn deelnemers via de digitale communicatie middelen. Hierin  wil ik vooral laten zien dat ik aan ze denk en er voor ze ben door middel van regelmatig contact te zoeken.

Ik ben op dit moment meer praktisch bezig dan inhoudelijk; dus meer dingen regelen.

Dit was voor mij wel even een omslag maar je merkt nu hoe belangrijk het is om in contact te blijven want deze doelgroep heeft je ECHT nodig in dit soort tijden.

Op welke manier heeft deze crisis impact op jouw op dit moment?

Beperking van vrijheid.

Naast de beperkingen van vrijheid merk ik dat er angst ontstaat bij een groot deel van de samenleving.

Ik vind het opvallend dat er meer aandacht wordt besteed aan de sterf- en besmettingsgevallen in plaats van de mensen die genezen.

Ik ben van mening dat dit een vertekend beeld geeft van de situatie waardoor mensen worden besmet met een nog groter virus: en dat is angst.

Wat vind jij de meeste bijzonder ontwikkeling tijdens de Corona?

Mensen hebben de tijd en ruimte om na te denken over wie ze zijn en wat ze nou eigenlijk dagelijks doen. Mensen stellen zichzelf op dit moment vragen waar ze in andere tijden niet altijd bij stil staan.

Bijvoorbeeld: ‘Wie ben ik? Wat doe ik en wat vind ik daarvan? Wat is voor mij belangrijk? Waardoor ben ik gelukkig of word ik gelukkig?’

Mensen zoeken in deze tijden naar verbinding met zichzelf. Ik vind verbinding ontzettend belangrijk en vind het dan ook fijn dat het op deze manier meer naar voren komt dan normaal.

Persoonlijk vind ik bewustwording belangrijk in het leven. Ik geloof in ieder zijn potentiële kracht en talent en vanuit die kracht kan de persoon zijn die hij, of zij, wilt zijn.

In hoeverre ben je bang voor de Corona virus?

Ik ben niet bang voor het virus zelf. Mijn gedachten dwalen wel af bij welke gevolgen dit heeft voor de economie en dan vooral de mensen die hun banen verliezen en hierdoor in de problemen komen. Echter zie ik ook mogelijkheden op het herzien van het economische systeem om meer balans te krijgen in het genereren van geld en het welzijn van de mens.

Geschreven door Micha Wolfs